באדיבות: נעם פרוסטיג, ראש תחום ניהול רשתות בהאקריו וחבר ב- Microsoft Insider program

Windows 11 הושקה לקהל הרחב לאחרונה, אבל ברור שהתוצאה עדיין לא מושלמת. אחרי יותר מחצי שנה של התנסות ב-Windows 11, לנעם פרוסטיג, ראש תחום ניהול רשתות בהאקריו, יש לא מעט תובנות והרהורים על מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט. מצד אחד חידושים היסטוריים כמו קוד פתוח וחנות אפליקציות של אנדרואיד, מצד שני לא מעט באגים ופרצות אבטחה. כל מה שצריך לדעת על מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט.

"אני מאוד נהנה מ-Windows 11. מהנראות שלה, מהצבעוניות שלה, מחוויית המשתמש הפשוטה שלה. אבל אני מאז ומתמיד חובב גאדג'טים וטכנולוגיה. לי זה מתאים, אבל בשלב הזה לא הייתי ממליץ באופן גורף לכולם לשדרג ל-Windows 11, במיוחד עבור מי שמחשיב את עצמו כמשתמש ממוצע שלא נמצא בעולמות הטכנולוגיה", כך אומר נעם פרוסטיג, ראש תחום ניהול רשתות בהאקריו בראיון.

בחמש שנים האחרונות משמש פרוסטיג נסיין של microsoft insider, המקבל תוכנות ומערכות שונות של החברה בשלבים מוקדמים כדי לחוות עליהן דעה ולתת פידבק על חווית השימוש בהן. לפני כחצי שנה, כחלק מתפקידו כנסיין פרוסטיג נדרש לבחון את מערכת ההפעלה החדשה -Windows 11.

עד לפני מספר שבועות את השימוש במערכת ההפעלה פרוסטיג עשה תחת 'מכונה וירטואלית', שהיא בעצם תוכנה הפועלת כמו מחשב לכל דבר בתוך המחשב שבו היא מותקנת, ופועלת כסביבת עבודה נפרדת המאפשרת ניטור ובקרה. לאחרונה החליט פרוסטיג שהגיע הזמן להתקין אותה על המחשב ולא מתחרט על ההתקנה.

 

"התחושה שלי היא שמיקרוסופט לא הלכו עד הסוף"

 

"התגובה הראשונית שלי בפעם הראשונה שהשתמשתי במערכת הייתה סוג של 'וואו'. אם Windows 10 התאמצה להיות סביבת עבודה יעילה וקצת שכחו להתעסק בעיצוב, Windows 11 ממוקדת בחווית משתמש והתוצאה הויזואלית הרבה יותר טובה. בחירת הצבעים נעימה, המראה הוא תלת ממדי, והפלטפורמה באופן כללי הרבה יותר קלה לשימוש. התוצאה בסופו של דבר שקיבלנו מוצר אחר לגמרי ושונה לגמרי ממה שהורגלנו ממערכות ההפעלה הקודמות של מיקרוסופט".

חלונית ההגדרות פשוטה ונוחה לשימוש ב-Windows 11

"המערכת הרבה יותר קלה לעבודה, ודומה יותר למובייל ולא ל-PC. יש בה פחות מלל ויותר סמלים, הפכו את זה להרבה יותר וירטואלי, הרבה יותר שימוש בחלונות צפים. יש פה אלמנטים שפעם היית צריך ללחוץ עליהם כדי להניע תהליכים, והיום מספיק לעבור עליהם עם העכבר. זה מאוד קל לעבודה, היא יותר חברותית למשתמש".

ממשק "התחל" ממורכז, נעים וצבעוני ב-Windows 11

"מצד שני" אומר פרוסטיג, "התחושה שלי כאיש מקצוע היא שמיקרוסופט לא הלכו עד הסוף. יש פה תחושה שהם יכלו לעשות יותר באמצעות המערכת אבל בחרו שלא לעשות את זה. מיקרוסופט 'פחדה' מהתגובה של המשתמש לדעתי,לאחר הפיאסקו עם גרסת Windows 8  ולא רצתה לעשות שינויים קיצוניים מדי שישנו באופן בסיסי את חווית השימוש במערכת".

יותר יתרונות מחסרונות, אבל כל חסרון מאוד משמעותי:

מערכת ההפעלה הנוכחית של מיקרוסופט נוצרה באופן שונה מקודמותיה, לטוב ולרע. בניגוד למערכות הקודמות שאותן קיבלו המשתמשים כתוצר מוגמר, כאן החליטה מיקרוסופט 'לשחרר את המערכת' כשהיא עדיין בשלבי פיתוח שונים. הצפי לסיום עבודת הפיתוח של Windows 11 הוא בערך בחודש מרץ 2022.

מצד אחד מיקרוסופט מקבלת פידבקים בזמן אמת מקהל גדול יותר של משתמשים במגוון רחב של נושאים הקשורים במערכת ההפעלה ויודעת לתקן או לשנות את מה שדורש שינוי בזמן קצר יחסית. מצד שני, זה גורר לא מעט בעיות שאם אתם לא טכנולוגים במיוחד יקשו עליכם את החיים.

"בכל שבוע-שבוע וחצי מגיע עידכון" אומר פרוסטיג. "העדכון האחרון למשל מתאריך ה-17 בדצמבר, פתר תקלה של עומס על הדיסק הקשיח כתוצאה מהשימוש במערכת וגרם לקריסת אפליקציות במחשב. זו לא בדיוק התחושה הכי נוחה למשתמש הממוצע ולכן העבודה במערכת עדיין לא מספיק 'חלקה' לדעתי.

מעבר לזה בשלב הנוכחי של המערכת, צריך להתקין כל עדכון שמגיע ובחצי שנה הקרובה זה אומר להתקין המון עדכונים. בלי העדכונים האלה המערכת פשוט עלולה לקרוס או להשאר פרוצה, וזה לא משהו שכל משתמש רוצה".

“בנוסף, כדי להעלות את רמת האבטחה של מערכת האבטחה מיקרוסופט דורשת איזשהו צ'יפ ספציפי TPM V2 , שיושב על לוח האם של המחשב. המשמעות היא שמחשבים שנוצרו לפני יותר מ-4 או 5 שנים בכלל לא יכולים כיום להתקין את Windows 11 על המחשב שלהם , אלא אם ישדרגו את המחשבים והחומרה".

"אבל יש גם לא מעט יתרונות. לראשונה בהיסטוריה של מיקרוסופט היא תאפשר הורדה מחנות האפליקציות של אנדרואיד ישירות ל-PC. כך כל האפליקציות שאנחנו מכירים ואוהבים באנדרואיד יוכלו להתממשק במערכת ההפעלה החדשה, מה שכמובן גם יכניס לא מעט כסף למיקרוסופט. זו אגב אחת הסיבות שהיא 'שיחררה' את המערכת לפני שהיא גמורה, כדי להרוויח את הכסף מאותן אפליקציות".

הגדרות חיבורים, בהירות מסך,סאונד ועוד הגדרות מהירות בלחיצת כפתור ב-Windows 11

"עוד היבט היסטורי שקיים כאן לראשונה במערכת הזו – עבודה בקוד 'פתוח'. קשה לחשוב על דוגמא בולטת יותר לחברה שהקפידה היום לשחרר את התוכנות שלה בקוד סגור שלא מאפשר למשתמש 'לשחק' עם המערכת. עכשיו גם זה משתנה ולדעתי זה סופר-דרמטי עבור המשתמשים שיכולים להפוך את המערכת ליותר נגישה ומותאמת אישית עבורם.

"בנוסף, ההתקנה היא קלה ופשוטה (עבור מחשבים שעומדים בדרישות החומרה של מערכת ההפעלה א.מ) גם עבור מי שלא מתמצא בעולם הטכנולוגיה. וכמובן המערכת עצמה שהיא מגניבה, יפה ומאוד בולטת. היא יכולה למשל לפעול בעזרת הוראות קוליות, מאוד קל להגדיר כל דבר, ומיקרוסופט מאוד משקיעה בתיקון כל תקלה ובעיה".

"בסופו של דבר, מי שיתחיל להשתמש במערכת יתרגל בקלות. יש בה משהו מאוד מרגש וקשה יהיה להפסיק. אחרי שמיקרוסופט תפסיק לעדכן ב-2025 את ווינדוס 10, אנחנו נבין לגמרי עד הסוף את היכולות של המערכת הזו".

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here